Aromatherapie

Sensitherapie

De aromatische en natuurlijke eigenschappen in aromatherapie zorgen ervoor dat de essentiële oliën dieper in de huid kunnen doordringen, en leveren met deze aromatische mengsels een luxueuze massage van genezing. De diepe masserende werking helpt het evenwicht van het immuunsysteem te bewaren.

 

Het gebruik van aromatherapie online is een natuurlijke aanvulling bij de behandeling van verschillende kwalen zoals – ontsteking, pijn, uitputting, depressie en angst. Het kan ook helpen bij het afweren van insecten en ander ongedierte. Voor het gebruik van aromatherapie is het raadzaam een klein potje van de etherische olie(s) te hebben, met een pompflesje of een sprayflacon, om te gebruiken in het lichaam of rond de kwalen, aangezien het een aromatische oplossing is die helpt bij het bieden van ondersteuning.

 

De etherische oliën die in de aromatherapie worden gebruikt, werken ontstekingsremmend, verjongend, stimulerend, kalmerend, verlichtend, reinigend, stimulerend, verkwikkend en zijn veiliger voor de huid. Het biedt een holistische benadering van gezondheid met behulp van het kostbare geschenk van de natuur. De natuur, dat is Moeder Aarde, beeldt zich meestal uit in de vorm van planten en bladeren en speelt een zeer vitale rol in de gezondheid van het fysieke lichaam en de geest. Deze kostbare geschenken van de natuur staan bekend onder de naam aromatherapie.

 

Het gebruik van aromatherapie in aromatherapie is niets anders dan het inhaleren van essentiële oliën Meditatie, verstilling, vitale energie, geest en liefde. Aromatherapie zorgt ervoor dat het fysieke lichaam wordt weggespoeld door de stromende regens, die vaak resulteren in stress, vermoeidheid, pijnen en ongemakken. Tijdens aromatherapie massage worden de essentiële oliën diep ingeademd, waardoor de essentie van Moeder Aarde vervuld kan worden. De verse etherische oliën komen in contact met het fysieke lichaam en zorgen er zo voor dat het fysieke lichaam gevoed en ondersteund wordt om een optimale lichamelijke en geestelijke gezondheid te bereiken.

 

De etherische oliën die in de aromatherapie worden gebruikt, worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen en kunnen diep doordringen in de ziel en de geest van de persoon. In de roes wordt de persoon meegetrokken door de stroom van de etherische olie door het membraan van neus en mond. De aromatherapie zorgt ervoor dat de etherische oliën door het hele lichaam en tot in alle uithoeken van de aarde worden verspreid. Zo wordt ervoor gezorgd dat het fysieke lichaam overal gevoed wordt.

 

Aromatherapie is een uitstekende manier om gezondheid en welzijn te behouden en versterkt het vermogen van het geestelijk wezen om harmonie te vinden met het fysieke lichaam. Aromatherapie helpt je in contact te komen met Moeder Natuur, vooral met de elementen die cruciaal zijn voor het functioneren van het fysieke lichaam.

 

Tegelijkertijd zorgt aromatherapie ervoor dat het zenuwstelsel wordt versterkt, zodat het lichaam beter in staat is om met een gezond gevoel voor evenwicht door de wereld te lopen. Dit helpt het fysieke lichaam om veel aandoeningen te voorkomen. Zo wordt bijvoorbeeld stress verminderd, vermoeidheid uitgebannen en angst sterk verminderd waardoor je meer energie hebt om een beter leven te leiden.

 

Het helpt ook bij het verjongen van de ziel en biedt zo essentiële innerlijke rust, vertrouwen en geestelijke harmonie. Door een goed evenwicht in het fysieke lichaam te bewaren, wordt harmonie behouden op alle terreinen van het leven, werk en spel.

 

U kunt ook elke dag een aromatherapiesessie houden in een plaatselijke koffiezaak. Je kunt kiezen voor een olie met pepermunt- of sinaasappelgeur. Beide leveren oppeppende, kalmerende en opwekkende oliën die je zenuwen wegnemen en je energie geven voor verdere acties in het leven.

 

Er zijn verschillende manieren om aromatherapie in je dagelijks leven te gebruiken, net zoals je het in je leven kunt gebruiken om innerlijke rust te vinden. Je kunt de frisheid overal om je heen ruiken door gewoon in te ademen. Je kunt ook een paar druppels in een vaporizer in je auto doen, zodat je de aromatherapie kunt inhaleren terwijl je rijdt. Of je kunt je kussen begeuren met essentiële oliën om je te helpen een goede nachtrust te krijgen.

 

Het helpt bij het verminderen van stress en kalmeert u, waardoor de lichamelijke pijn verlicht wordt. Zo kan de fysieke pijn worden genezen of verminderd, zodra de pijn chemisch is behandeld, zou deze niet langer worden gevoeld.

 

Er zijn verschillende manieren waarop u aromatherapie kunt toepassen om een kalme, vredige en rustgevende sfeer in uw huis en kantoor te brengen. Een licht parfum, zoals roos of geranium, staat erom bekend dat het helpt. Dat geldt ook voor bergamot, of een olie met rozengeur. Maar voorzichtigheid is geboden bij sterke aromatherapieproducten, die mogelijk het meubilair of de maragnotta in beroering kunnen brengen.

 

Hoewel men andere geurende materialen kan gebruiken, zijn deze het best geschikt voor de kamer of ruimte, waar de kans op besmetting minimaal is.

Lees meer

Vitaliteitscoach 
Sensi therapie