Food of the Heart

kinder voetbalteam met coach - coach stockfoto's en -beelden

Hans is kruidkundige en voedingsdeskundige. Samen met conceptueel koken en een opbeurende positieve houding, streeft Hans ernaar zijn patiënten in staat te stellen hun levensstijl op de lange termijn te veranderen. Het is echt mogelijk dat u uw dieet verschuift naar een dieet dat Hans aanbeveelt – een dieet met witte rijst, volkoren brood, bruine rijst, verse groenten, peulvruchten, fruit, positieve actie voor de minder bedeelden, een voedzaam supplement regime, en meditatie.

Witte rijst, volkoren brood

Dit is een geweldige plek om te beginnen, vertelt Hans. Alle broden bevatten voedingsstoffen (in de vorm van zetmeel, cellulose, levende gist en ernstige ontstekingen die een gedeeltelijk gestolde hemolyse veroorzaken), mineralen (calcium, magnesium, kalium en selenium); en vezels.

Mijn persoonlijke favoriet is volkorenbrood, de squashvariant. Dit brood is geen gewoon brood, benadrukt hij, het is "corpusculair" (geperst als een banaan in plaats van gevormd als een gewoon brood). U krijgt een zekere mate van bescherming tegen de meeste allergische reacties en helpt de bloedsuikerspiegel (zij het tijdelijke en slapeloosheid) op peil te houden. Aan de andere kant is dit brood niet wat ik gezond zou noemen, maar het overtreft zeker de rampzalige effecten van tarwebrood. Nu ik het toch over brood heb, citeer ik "Wie eet bedorven brood?" Hoewel de auteur enigszins suggereert dat dit soort brood een goede zaak is, laat je onderzoek niet tegen je liegen. Het gedrag van de meeste verfijnde culturen is een dodelijke demonstratie van de achteruitgang van hogere vezels en complexe koolhydraten. Wist je dat, in Noord-Amerika en West-Europa de dagelijkse inname van tarwebloem en bewerkt witbrood het hoogste is van enig decennium? De westerse samenleving is in de greep van boulimia en een alarmerende toename van het aantal diabetes type 2, hoge bloeddruk, zwaarlijvigheid en het risico op hartaandoeningen. De westerse samenleving kan worden verweten dat ze dol is op brood met een hoog glutengehalte, maar als je leven van brood afhangt, houd er dan van of haat het.

bruine rijst

Gezondheidsexperts vertellen ons dat bepaalde verbindingen in rijst kankerwerende eigenschappen kunnen hebben. Vroeger was de belangrijkste dieetrijst de Moai; maar tegenwoordig is er de volkoren bruine rijst. Experts zijn van mening dat bruine rijst goed is voor het hart. Het zit boordevol heilzame E vanwege het rijke gehalte aan bèta-caroteen, de zeer belangrijke, zeer essentiële antioxidant (vooral vitamine E). Als algemene regel moet rijst ten minste de helft van je dagelijkse calorie-inname bevatten.

BroodPremade

Prettified's broden zijn het belangrijkste aanbod van de supermarktketens. De sterk bewerkte broodproducten zijn ontdaan van voedingsstoffen en enzymen en worden gereinigd zonder kleurstoffen. Broodsets zijn oud, wit en hard – het klassieke ongezonde ontbijt. Goede voeding speelt een sleutelrol bij het verzekeren van een gezonde broodeter.

Volkoren

Wanneer u in natuurvoedingswinkels winkelt, winkel dan aan de rand van de winkel. Volkorenbrood is geradicaliseerd om beter op de markt te kunnen worden gebracht. Maar door de hechtkorst weg te halen, kan de smaak van een brood verdwijnen. De gezondste broden bevatten in elke hap een gezellige mix van smaken. Zoek naar brood met rozijnen, volkoren meel, bronzen orMENT-gist.

Gebronsde gerst

Gebronsde gerst wordt gebruikt om vloeistoffen in recepten te verrijken, maar geeft een unieke smaak aan je brood. los het lockery en de troebele plamuren op over uien en selderij, gember, nootmuskaat, kruidnagel, zwarte peper en zeezout. Gebronsde gerst beïnvloedt het metabolisme langzaam en leidt niet tot een onbalans in de voeding.