Pedagoog in het onderwijs: functie, taken en opleiding

Pedagoog in het onderwijs

 

 

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze stellen vragen en willen over alles leren. Daarom moedigt het schoolsysteem de nieuwsgierigheid van kinderen aan, zodat zij hun natuurlijke capaciteiten en mogelijkheden, alsmede hun kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Als onderdeel hiervan beoogt het onderwijs kinderen toe te rusten met de kennis en vaardigheden die zij nodig zullen hebben voor het leven buiten de kindertijd. De rol van een opvoeder in het onderwijs is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat mensen het juiste soort onderwijs op het juiste moment krijgen. Opvoeders hebben extra taken in vergelijking met andere werknemers in scholen of onderwijsinstellingen. Een pedagoog in het onderwijs is een belangrijke schakel in het onderwijsproces.

Hoe ontwikkelt en integreert een school nieuwe programma's?

Scholen komen vaak met nieuwe programma's en initiatieven om beter tegemoet te komen aan de behoeften van hun leerlingen. Veel scholen hebben nu bijvoorbeeld een programma Engels als extra taal, zodat leerlingen met een beperkte Engelse taalvaardigheid (ELLP) meer gespecialiseerd onderwijs kunnen krijgen. In dergelijke gevallen moeten leerkrachten deze programma's plannen en ontwikkelen. Zij moeten er ook voor zorgen dat deze programma's duurzaam zijn en dat zij niet alleen nieuwe initiatieven nemen, maar deze ook gebruiken om de bestaande programma's te verbeteren.

Scholen kunnen ook nieuwe programma's ontwikkelen als gevolg van externe factoren, zoals veranderingen in de wetgeving of het beleid van de overheid. De Education Amendment Bill bijvoorbeeld, die in augustus 2016 van kracht werd, verplichtte alle scholen om genderfluïditeit en het concept van een "derde geslacht" als optie te onderwijzen voor leerlingen van een bepaalde leeftijd. Hoewel de regering scholen niet verplichtte om deze concepten te onderwijzen, werden veel scholen onder druk gezet om dit te doen omdat dit werd gezien als een positieve verandering in de samenleving. Scholen die deze concepten niet onderwezen, werden gezien als "niet inclusief" en als een poging om bepaalde groepen te "stigmatiseren".

Wat is professionele ontwikkeling voor opvoeders?

Professionele ontwikkeling is een leerproces dat opvoeders helpt hun vaardigheden en kennis te verbeteren om beter aan de behoeften van leerlingen te voldoen. Professionele ontwikkeling kan informeel of formeel zijn. Informele professionele ontwikkeling is wanneer opvoeders in hun eigen tijd activiteiten ondernemen, zoals lezen, conferenties bijwonen en schaduwen. Formele professionele ontwikkeling is wanneer docenten gestructureerde programma's volgen, zoals seminars en workshops.

Bij het kiezen van een onderwerp voor professionele ontwikkeling, moeten leerkrachten onderwerpen kiezen die hen zullen helpen hun vaardigheden te verbeteren op een gebied dat relevant is voor hun werk. Professioneel ontwikkelde vaardigheden kunnen bestaan uit bijdragen aan discussies, het ontwerpen van lessen, het gebruik van technologie, het beheren van het gedrag van leerlingen, het beheren van middelen, het beheren van stress, het beheren van financiën, en nog veel meer.

Reflectief onderwijs

Reflectief lesgeven is een onderwijsmethode die leerkrachten aanmoedigt om na te denken over hun eigen denken en de manier waarop ze lesgeven benaderen. Dit kan leerkrachten helpen zelfbewuster te worden en beter in staat te zijn hun eigen problemen en lacunes in vaardigheden en kennis aan te pakken.

Samenvatting

Er zijn veel termen en ideeën in het onderwijs, en het kan moeilijk zijn om te begrijpen wat ze betekenen en hoe ze het onderwijs beïnvloeden. Daarom is het belangrijk om vertrouwd te zijn met enkele belangrijke termen en ideeën in het onderwijs, zodat je met anderen in het veld kunt communiceren en hun rollen en verantwoordelijkheden beter kunt begrijpen.